„Златният Орфей“ се завръща

В Слънчев бряг изграждат специална сцена за фестивала

Фондация „Генко Генов“ и „Слънчев бряг“АД  обединиха усилията си за възстановяването на най-емблематичния за страната ни Международен фестивал „Златният Орфей“ и за ежегодното му провеждане в Слънчев бряг. Фестивалът ще се проведе  от 31 август до 2 септември и се организира със съдействието на община Бургас.

Поводът е 50-годишнината от създаването на „Златния Орфей“.

В Конкурса за нова българска песен „Златният Орфей“ за участие са постъпили 98 нови песни на български автори и изпълнители. Селекционна комисия, съставена от представители на медиите – партньори, композитори, поети, музикални редактори, класира за участие във финала 25 от тях.

Специално за фестивала ще бъде изградена концерта зала в „Слънчев бряг“, в която организатори са подготвили да представят фестивала по нов иновативен начин с модерно светлинно шоу и аудиовизуална техника.

Основното послание, заложено в Събитието „Златният Орфей“ е чувството за заедност и обединеност.
Целта на „Златният Орфей“ е обединяването на усилията на всички български автори и изпълнители, партньори, институции и българската публика за това как да отстояваме българските интереси в областта на културата и туризма.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!