Здравни инициативи за най-малките в община Несебър

За втора поредна година, от 21.10 до 28.10.2019 г., в детска градина „Мечо Пух“- Равда се провежда инициативата „Седмица на здравите зъбки“. Тя се осъществява съвместно с д-р Светла Стоянова, която предоставя безплатен  профилактичен преглед на всяко дете.

Децата от подготвителните групи „Теменужки“ и „Пчелички“ посетиха  зъболекарския кабинета, придружавани от учителите на групите, директора на детското заведение и родители, проявили интерес към инициативата.

На 28.10.2019 г. д-р Стоянова ще проведе беседа във всяка група на ДГ „Мечо Пух“ за важността от грижите за зъбките, правилното хранене и хигиената, която трябва да се спазва, за да бъдат зъбките здрави.

През изминалата 2018-та година д-р Стоянова изготви безплатен индивидуален картон на всяко дете, осигури безплатни профилактични прегледи и проведе две беседи за грижата за зъбките в ДГ „Мечо Пух“ – обща и по групи.

През изминалите дни и ДГ „Обзорче“ – Обзор проведе инициатива, свързана с грижите за детското здраве. В детската градина беше организиран есенен спортен празник под надслов   „През есента спортувай ти и здравословно се храни!“

Посредством състезания и игри възпитаниците на ДГ „Обзорче“ демонстрираха здравословен начин на живот чрез спортуване и консумиране на любимите  плодове и зеленчуци. 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!