Звезди спасяват училищна библиотека

Веси Бонева, Deep Zone Project, Емил Конрад и Лидия Иванова в инициативата Спаси Библиотека

Веси Бонева, Deep Zone Project, популярния влогър и автор Емил Конрад, и българската представителка на един от най-престижните конкурси в Лос Анджелис – Лидия Иванова се включват в инициативата Спаси Библиотека.

Кампанията, организирана от софтуерната компания ERP.BG (И Ар Пи България ООД) има за цел да подпомогне 176 ОУ в с. Негован, в което преди време е изгоряла библиотеката, но освен така необходимите книжки и пособия, при тях има недостиг и на компютърна техника. Училището е малко и трудно се издържа само, но именно любовта към знанието и децата провокира директора да търси помощ от хората и бизнеса. Към момента в него учат 144 деца от предучилищна група до 8 клас и всички те се обучават по информатика с остаряла и недостатъчна техника, което води до проблеми в учебния процес.

Представителите на бизнеса често подкрепят различни социални инициативи, като и този път откликват на молбата на директора на 176 ОУ в с. Негован, като стартират кампанията Спаси Библиотека. Към нея вече се присъединиха Фондация „Подарете книга“ и ВИЗА клуб.

Училището се нуждае главно от класическа литература (българска и западна), приказки и енциклопедии, а пълен списък с необходимите пособия можете да намерите на специално създадения хаштаг #СпасиБиблиотека, както и на Фейсбук страниците на училището и ERP.BG.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!