За изсичането на дървета няма обедна почивка

Сечта на дървета в Бургас се е превърнала в ежедневие. Едни общински пари са предвидени за обезлесяване и усвояването им не трябва да бъде прустановявано, защото отсъствието на отчисления от тази „работа“ ще рефлектира негативно върху джоба на живеещите от отчисления. Всички по веригата трябва да са доволни – и фирмата, и общинарите, и смуглавите електоралните единици от махалите, които се отопляват на дърва, въглища… Политика. За 10 години зелените площи и местата за паркиране осезаемо оредяха и започнаха да изчезват, за сметка на бетоновите площадки, жилищните кооперации и „зоните“ от всякакъв вид – сини, зелени…

Шум от резачка стресна около 14 часа днес обитателите на блок 57 в бургаския комплекс „Братя Миладинови“. Няма значение дали някой е решил да си почива по това време. Работата е с предимство. Дърветата в градинката трябва да бъдат отсечени. Е, не всички наведнъж (за да не се прекалява), а само изсъхналите (болните). Специалисти от общината казвали кои дървета са опасни и трябва да бъдат елиминирани, е споделил на живеещите в сградата пред нарочената за сеч градинка служител на фирмата-изпълнител.
А дали наистина дърветата са били опасни или не са, можем само да гадаем. Или да потърсим отговор в съдебното решение на БАС, с което преди години Община Бургас е осъдена именно за реализиране на неправомерна сеч в градската среда.

Бургас – най-добрият град за убиване на дървета!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!