Затварят за кратко булеварда пред УМБАЛ в неделя

За няколко часа в неделя ще бъде затворено за движение цялото пътно платно на бул. „Стефан Стамболов“ от страната на УМБАЛ. Това се налага, за полагане на втория пласт нов асфалт, с което ще приключи ремонтът на този участък. Затварянето ще бъде на 5 април, в часовете от 09.00 до 16.00.

В неделя източното платно на булеварда, в участъка от изхода на УМБАЛ до кръговото кръстовище при хотел „Мираж“, ще бъде затворено, за да се осигури фронт за работа на асфалтиращите машини. В часовете от 9 до 16 ще бъде изключено захранването на светофарната уредба при кръстовището бул. „Стефан Стамболов“ – ул. „Струга“. За регулиране ще се използват временни преносими светофарни уредби, като движението ще се извършва по следния начин: 

  • За движещите се по бул. „Стефан Стамболов“ в посока от хотел „Космос“ към кръгово „Мираж“ ще се използва обходен маршрут:

Бул. „Стефан Стамболов“ – ул. „Струга“ – бул. „Даме Груев“ – ул. „Янко Комитов“ – бул. „Тракия“ – кръгово кръстовище до хотел „Мираж“.  

  • За движещите се по ул. „Струга“ в посока от кръгово кръстовище „Трапезица“ към УМБАЛ-Бургас и кръгово кръстовище до хотел „Мираж“, ще се използва обходен маршрут:

Ул. „Струга“ – бул. „Даме Груев“ – ул. „Янко Комитов“  – бул. „Тракия“ – кръгово кръстовище до хотел „Мираж“.

Заради довършването на ремонта ще бъде променен и маршрутът на няколко линии от градския транспорт. В тази връзка автобусна спирка „Зорница“ ще бъде изместена преди кръстовището бул. „Ст. Стамболов“ – ул. „Струга“, от страната на УМБАЛ, непосредствено след мостовото съоръжение над железопътната линия.

През периода на въведената временна променена организация на движението няма да са достъпни пешеходните пътеки на кръстовището бул. „Стефан Стамболов“ – ул. „Струга“. Пешеходците в района трябва да използват пътеките при светофарното кръстовището бул. „Стефан Стамболов“ – бул. „Демокрация“ до хотел „Аква“, пешеходните пътеки на бул. „Стефан Стамболов“ срещу входа на НОИ и пешеходния подлез до УМБАЛ.

Община Бургас препоръчва на шофьорите и пешеходците да използват обходни маршрути. 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!