Засилен интерес към европейското първенство по ветроходство

Засилва се интересът за участие в европейското първенство по ветроходство в олимпийските класове 420 и 470, съобщиха от порт Бургас. До момента са подадени 120 заявки за участие.  Престижното спортно събитие, което ще се състои между 7 и 15 август, се организира от Яхт клуб „Порт Бургас” и „Пристанище Бургас” ЕАД.

Крайният срок за записване изтича в края на юли и очакванията на организаторите са до тогава да се запишат между 200 – 250 участници.  . ”Забелязва се, че имаме заявки и от страни извън Европа. Към момента има желания за участие на отбори от страни от още три континента – Аржентина, Индия, САЩ, Израел, Хонк Конг”, каза Евгений Мавродиев, президент на Българската федерация по ветроходство, в чийто календар е международното състезание.

До края на седмицата ще започне изграждането на двете нови халета за яхтите: ремонтно и основно. Строителството е на стойност 310 000 лева. Публичната процедура за избор на изпълнител на строителството приключи, като с изграждането на спомагателните съоръжения ще се предоставят отлични условия на участниците от различните държави.

Организаторите Яхт клуб „Порт Бургас” и Пристанище Бургас, в партньорство с Българската федерация по ветроходство и Община Бургас очакват силна подкрепа от местния бизнес за успешното провеждане на най-голямата ветроходна проява в Европа за 2015г.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!