Започна учебната година в община Несебър

С издигане на националния флаг днес  в деветте училища на територията на община Несебър  започнаха тържествата за откриване на новата учебна година. Местната власт изрази своето уважение към празника чрез присъствието на кмета на общината Николай Димитров  в СОУ ”Любен Каравелов”, а членове на неговия екип бяха гости на тържествата във всички общински училища.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Г-н Димитров отправи приветствие към учителите, учениците и техните родители, като им пожела просперитет, усърдие, попътен вятър, мъдри решения и сила. На учениците градоначалникът пожела упорство в преследване на мечтите и много успехи, с които да радват  своите учители и родители. В поздравителното си слово кметът Николай Димитров подчерта, че образованието е един от приоритетите в работата на Общинската администрация и Общинския съвет, а както досега, така и занапред община Несебър ще отделя специално внимание на материалната база, програмите и условията за обучение и възпитание на учениците.

В приветствието си директорът на учебното заведение Тодорка Желязкова  подчерта, че просветата открива нови хоризонти и дарява светли бъднини.  Тя сподели, че СОУ „Любен Каравелов” започва учебната година с важна придобивка четири нови класни стаи, които ще бъдат използвани за организиране на целодневното обучение.

Тържествен водосвет за успешна учебна година отслужиха отец Петър и отец Арсений от храма „Св. Успение Богородично“. Официалната част  завърши с празнична програма, поднесена от възпитаниците на СОУ„Любен Каравелов“ в Несебър. Звукът на  тържествения първи звънец даде знак за влизане в класните стаи, където най-развълнувани бяха първокласниците.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

През 2015/2016 учебна година в община Несебър ще се обучават и възпитават 3314 деца и ученици. От тях 2094 ще учат в общинските училища, а 1220 деца ще посещават общинските детски градини. 263 учители обучават и възпитават подрастващите граждани на община Несебър. За първи път училищния праг на 15-ти септември прекрачиха 276 първокласника (с 25 повече от миналата година). В най-голямото училище – СОУ „Любен Каравелов“, в Несебър в първи клас ще учат 138 деца, в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Свети Влас- 41 малчугани, а в училището в Обзор очакват 20 първолаци. Всеки първокласник получи подарък и специален поздравителен адрес от кмета на община Несебър.

С празнични прояви стартира и новата учебна година в единадесетте детски градини на територията на община Несебър. През учебната 2015/2016 година в общинските детски заведения ще се подготвят 596 деца,  в задължителна предучилищна подготовка – 291 на възраст 5 години и 305 на 6-годишна възраст.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!