Започна третият футболен турнир „Фен купа Бургас-2015”

Стартира третото поредно издание на футболния турнир „Фен купа Бургас-2015”. Превърналото се в традиция предизборно спортно събитие на ГЕРБ привлече в спортен комплекс „Изгрев“ над 200 любители на футбола – състезатели, зрители, фенове, кандидати за общински съветници в Бургас и симпатизанти на ГЕРБ.
„С всяка изминала година участниците в турнира се умножават. Това доказва, че Бургас наистина е най-спортният град в България и, че нашите усилия в това направление дават резултати. Ще продължаваме със същите темпове да развиваме не само масовия спорт, а и професионалния. Ще осигурим условия за 24-часов спорт, ако избирателите ни се доверят и гласуват с бюлетина №24“, направи препратка към предстоящия вот водачът на листата на ГЕРБ – Бургас Димитър Людиев и откри турнира.
В надпреварата тази година се включиха 32 отбора от по 6 футболисти. В продължение на два дни – 17 и 18 октомври, те ще се състезават в 8 групи от по 4 отбора. Всяка от футболните срещи на малки вратички продължава 30 минути.
Битката за „Фен купа Бургас-2015” започна още в 9 часа в събота. Първи на терена се срещнаха отборите на кандидатите за общински съветници на ГЕРБ и „Баерн 2016“. С резултат 4:1 общинските съветници безапелационно спечелиха мача, но до финала им предстоят още битки.
До края на деня днес отборите ще се състезават по групи, а утре предстоят полуфиналите и финалите.
„Изключителният интерес към този турнир е поредното доказателство за това, че през последните години общинската администрация и Общинският съвет провеждат правилна политика по отношение на спорта. Резултатите са налице. Изградени са модерни спортни комплекси във всеки жилищен район на Бургас, обновени са всички училищно спортни зали, пред завършване е спортен комплекс в „Меден Рудник“, който няма аналог в страната, започна строителството на мултифункционалния спортен център „Арена – Бургас“ . Бургас е най-масово спортуващият град и не случайно е избран за Европейски град на спорта през 2015 г .“, каза досегашният общински съветник и председател на комисията по спорт Калчо Белов.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!