Започва изграждането на зала „Арена Бургас”

Легендарният атлет Сергей Бубка направи първата копка на амбициозния проект

Легендата на световната лека атлетика, олимпийският и световен шампион Сергей Бубка, който гостува в Бургас, даде днес началото на проекта „Арена Бургас”. Заедно с кмета Димитър Николов той направи първата копка на дългоочакваната многофункционална спортна зала. Според Бубка, тя ще даде възможност на Бургас да поеме домакинството на Европейското първенство по лека атлетика през 2019 година. „Със старта на строителството официално внасяме и нашата кандидатура за престижното състезание”, заяви кметът на Бургас.
„Арена Бургас” ще има 7000 седящи места, необходими пространства, условия и техническо оборудване за провеждане на местни, национални и международни състезания в различни видове спорт, подвижни и неподвижни трибуни, тренировъчен блок с допълнителна зала, зали с конферентни функции и кабини за симултантен превод и др., както и площи за обществено обслужване. Тя ще бъде единствената зала до този момент в България, която е изцяло съобразена с изискванията на световната и европейската федерация по лека атлетика.
Зала „Арена Бургас” ще бъде подходяща за всякакъв ранг европейски и световни първенства. Освен спортни, в нея ще могат да се правят и културни събития.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!