Започва делото срещу убиеца на бебето в Крушевец

Бургаският окръжен съд насрочи за разглеждане на 10,11 и 12 март наказателното дело срещу Костадин Стоянов. Той е подсъдим по обвинение в това, че „на 11 септември 2014 г., около 09,09 ч. в с. Крушевец, община Созопол, на главен път I-9, в пияно състояние и след употреба на високорисково наркотично вещество канабис – с концентрация на тетрохидроканабинол в кръвта и урината над 50 ng/ml, при управление на лек автомобил „Рено Канго“, в посока от  Малко Търново към  Бургас, в близост до магазин за хранителни стоки, е нарушил правилата за движение по пътищата, не е контролирал непрекъснато моторното превозно средство, което е управлявал, в резултат на което е пресякъл единичната непрекъсната линия, напускайки лентата си на движение, и е навлязъл в лентата за насрещно движение, а след това и в пешеходната зона /тротоар/. Като е предизвикал пътнотранспортно произшествие с намиращата се на тротоара пешеходна количка и по непредпазливост причинил смъртта на 11 месечно момиченце. “

Случаят е особено тежък,считат от прокуратурата – причинена е смърт на малолетно лице извън пътното платно, в населено място, на пешеходна зона, от служител на провоохранителните органи в системата на МВР.
За разпити по делото са призовани 26 свидетели и 8 вещи лица, изготвили 11 съдебни експертизи.
С молба до Окръжен съд Бургас родителите на пострадалото дете заявяват, че желаят да поддържат обвинението на прокуратурата и искат да бъдат конституирани като частни обвинители в процеса.
Пресцентърът уточнява, че според обвинителния акт подсъдимият е бил на работа до 10,30 ч. на 10.09.2014 г. Вечерта той посетил тържество в ресторант в Малко Търново. По време на престоя си там до 2 часа на 11.09.2014 г. подсъдимият консумирал алкохол – червено вино. На 11.09.2014 г. сутринта около 08,30 ч. той отпътувал към гр. Бургас като шофирал сам, въпреки че бил под въздействието на употребено наркотично вещество – марихуана, и на консумирания алкохол. Като навлязъл в селото той намалил скоростта в рамките на разрешената за населени места. Преминавайки покрай магазин за хранителни стоки, управляваният от подсъдимия автомобил се движел със скорост 46 км в час. Тогава плавно напуснал лентата си на движение, пресякъл единичната непрекъсната осова линия и след като прекосил и лентата за насрещно движение, се качил на левия тротоар, удряйки с предната си лява част детска количка, която била оставена в непосредствена близост до стената. Детето починало на място вследствие на претърпяното пътно транспортно произшествие.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!