Започват интензивни проверки в ПП „Странджа”

Засилват контрола на територията ПП „Странджа чрез интензивни съвместни проверки на всички отговорни институции. Това беше решено днес на проведената среща инициирана от директора на РДГ-Бургас инж. Мариян Костадинов с директорите и зам.-директорите на ДПП „Странджа“, ДГС Звездец, ДГС Малко Търново, ДГС Кости, ДГС Царево, ДЛС Граматиково и представител на РИОСВ – Бургас.

Основната тема на срещата бяха зачестилите сигнали за нарушения на територията на ПП „Странджа“ от недобросъвестни туристи, паленето на огън на пожароопасни места в рисков за пожари сезон и не на последно място купищата боклуци, които „природолюбителите“ оставят след себе си. Инженерите ръководители на горски стопанства споделиха своите наблюдения и загриженост от неимоверно нарастналия туристопоток и необходимостта от по-строг контрол. КОВИД кризата кара все повече хора на търсят възможности за почивка из планината и това създава редица неудобства и отваря много проблеми, смятат експертите.

При извършване на проверките ще бъде потърсено съдействие от служители на вътрешното ведомство и на Гранична полиция. А за предстоящия, през идната година, туристически сезон ще бъдат предприети мерки за определяне на места за бивакуване, съгласно действащото в страната законодателство. Процедурите за това ще стартират още в края на този месец.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!