Запазват стария облик на морската и след ремонта

Алея на влюбените, висящ мост, фонтани и други колоритни арт решения са основните акценти в проекта за реновиране на историческото ядро на Морската градина в Бургас. Проектът бе представен днес на обществено обсъждане  в Община Бургас.

Старото ядро на морската градина е паметник на парковото изкуство, което сериозно е затруднило нейното проектиране. Дърветата в парка ще бъдат поетапно подменени. Растителността ще е съобразена с това как ще изглежда през всеки един сезон от годината. Цялостната концепция  е дело на бургаската фирма „Инж проект”.

Една от новите атракции в приморския парк ще е Алеята на влюбените. Тя ще преминава под арка от розови цветя. Пътеката на любовта ще се намира между алеята на Пушкин и паметника на Петя Дубарова. Табелки със сърчица ще насочват влюбените към тематичната алея.

Друга интересна архитектурна идея е създаването на въжен мост, който ще привлича туристите в частта до пристанището (в района на Ресторант и бар „Нептун“), където отскоро бе отворен новия вход за зона за обществен достъп. Конструкцията ще представлява съчетание между дъски и въжета.

Специално внимание е отделено на фонтаните и чешмите. Ще бъде реконструиран фонтана до „Охлюва“. За новата му визия има две верси, между които тепърва ще се избира – във форма на кораб или на мида.

Представените днес проекти са в процес на приключване. Проектът за южната част на Морската градина е готов в идейна фаза, като се очаква в най-скоро време фирмата-проектант да бъде готова с работните чертежи.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!