Замъкът „Влюбен във вятъра” става арт сцена под открито небе

Това лято „Влюбен във вятъра” край Равадиново е домакин на няколко  уникални по рода си спектакли. Естественият декор на Замъка с приказен интериор го превръща в сцена под открито небе, на която се срещат най-изящните и атрактивни изкуства  – балет, опера, фолклор и дори цирк.

В средата на юли,  по инициатива на Георги Тумпалов – собственик на Замъка, тук започна международен фолклорен и цирков фестивал. Първата част на форума – песенен конкурс с участието на изпълнители от Украйна, се проведе на 14 юли. Гостите на Замъка станаха зрители на забележителните изпълнения на Фолклорен ансамбъл “Перлина Петропавливки“ с участието на популярни певци, а в журито бяха изтъкнатите заслужили артисти на Украйна  Инеш Кадиров – президент на Асоциацията на дейците на етническото изкуство,  Любов Кузменко – водеща солистка при киевския Държавен театър и оперета и доцент от Киевския национален университет за култура и изкуство, Ирина Тарнавская – поет,  композитор, директор на продуцентски център „Зорепад“ и Александър Мирошниченко –  доцент в  Националната  академия по култура и изкуство.

Във втората част на фестивала „приказката” на Замъка ще се слее с магията на цирка. На 24 юли от 19 часа със спектакъла си „Кралски бал” тук ще гостуват талантливите артисти от младежкия цирк „Юность Киева”. Изпълнителите, на възраст между 8 и 15 години, са лауреати на международни състезания и конкурси. Някои от тях вече имат покани за участие в Цирк дьо Солей и в зимните представления на цирк „Балкански”. Акробати, каучук, жонгльори, еквилибристи, зрелищни номера, танци, забавления, каляски, коне, принцове и принцеси – младите артисти ще представят целия широк спектър от  грациозни, нестандартни и цветни сценични изпълнения. 

27 юли ще е ден за „високото” изкуство.  Сред уникалната архитектура на Замъка ще оживее легендата за любовта между Радамес и Аида. В безсмъртната опера на Джудзепе Верди „Аида” ще участват  оркестъра, хора и балета на  Държавна опера – Бургас. Специално изграден декор на централния площад ще превърне „Влюбен във вятъра” в необичайна оперна сцена. Представлението ще започне в 21 часа.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!