Жителите на Приморско спазват стриктно антикризисните мерки

В общината няма установен случай на заразен с COVID-19

Въпреки затрудненията от въведеното извънредно положение за борба с коронавируса, Община Приморско се готви за летния туристически сезон.

„В постоянен диалог съм както с представителите на бизнеса, така и с моите колеги кметове на Черноморски общини и колеги от централната власт. Това е важно, защото българският туризъм няма да оцелее с поединично спасяване и разнопосочни планове. Необходимо е общо решение и съвместни усилия”, сподели във Фейсбук кметът на Приморско Димитър Германов.

„Активно работим за конкретни антикризисни мерки за спасяване на летен сезон 2020. За да бъдат те ефективни обаче е необходимо да са в синхрон с мерките, предприемани на национално ниво. В четвъртък предстои заседание на общинския съвет, където ще предложа и ще обсъдим идеи за справяне с проблемите, предизвикани от кризата”, съобщи още той.

„Разбира се, ще се радвам и съм готов да подкрепя всяко адекватно предложение от страна на бизнеса и на гражданите. Но понякога не всички мерки и предложения, колкото и добре да звучат, се оказват най-ефективното и добро решение”, пише Германов.

Той уверява, че в общината продължават всички действия за спазване на санитарно-хигиенните изисквания, като се прави редовно почистване и дезинфекция.

След заседания на областния и на общинския кризисен щаб може да се обобщи, че в като цяло няма значителна промяна в обстановката в областта. Изпълняват се препоръките на Националния оперативен щаб и се прилагат на местно ниво заповедите на министъра на здравеопазването.

От 36 първоначално, 11 са все още под карантина  на територията на община Приморско.  По данни на органите на реда те спазват карантинния период. Най-добрата новина е, че в общината няма установен случай на заразен с COVID-19.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!