Железни мъже разтърсват Бургас в събота на площад „Тройката“

Железни  мъже ще разтърсят Бургас на 15 август/събота/. На площад „Тройката“ ще се проведе  Държавното първенство по силов многобой „Айрън Мен“.  Петият кръг на престижния турнир е под патронажа на кмета на община  Бургас  Димитър Николов и е част от кампанията „Силните срещу дрогата“, както и част от мероприятията за отбелязване на „Бургас – Европейски град на спорта 2015“.  Стартът ще бъде даден в 18:30 часа в събота.
Десет от най-силните мъже в България ще пристигнат в морския град, за да се борят за призовите места в Държавното  първенство. Сред тях ще бъдат Петьо Христов – водач във временното класиране, основните му претенденти Иван Мрянков, Велизар Митов, Явор Благоев, Кристиян Златков. Контузия в предния кръг най-вероятно ще извади Даниел Костов от борбата. Константин Илин също ще пропусне този кръг, тъй като ще представя България на изключително силния международен турнир „Най-силен славян“ в Словакия.
„Железните“ атлети ще мерят сили в шест дисциплини – „Силова щафета“, която ще включва „Колелата на Аполон“ и „Гигански дъмпел“, „Логлифт“ за максимално повдигната тежест, „Ръчна количка“, „Камък на Атлас“ – 130кг за брой повдигания , „Хъмър тяга“ и най-атрактивната от тях – „Кобилица“, при която красиви девойки ще асистират на мускулестите спортисти.
„Айрън мен предизвикателството“ продължава и в този кръг. Най-силните бургазлии и гости на града могат да премерят сили в три игри – вдигане на 80кг от лег за най-много повторения, вдигане на 60кг от лег за най-много повторения и повдигане на 80кг с една ръка.
Наградите за аматьорския турнир са осигурени от Атлетик Фитнес и включват 3-месечна, 1-месечна и двуседмична карта за посещение на всеки фитнес от веригата на територията на България.
Много адреналин, силни мъже, красиви жени, безплатна бира – всичко това и още много други изненади очакват тези, които изберат да станат част от зрелищното шоу „Айрън Мен“ в Бургас.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!