„Есенни пасажи” за седми път в Несебър

Фестивалът, посветен на един най-древните и традиционни за града занаяти – рибарството започва от днес

Фестивалът „Есенни пасажи“ – Несебър започва от днес и ще продължи три дни.  Официалното му откриване  е от 17 часа на площад „Месамбрия“ в старата част на Несебър. Празничното настроение ще допъ лнят изпълнения  на  съставите при НЧ „Яна Лъскова 1905“  –  Хор за гръцки песни „Месамбрия“, ФФ „Българка“ и ФФ „Македонка“.

На 19 октомври,  събота, от 12.30 часа, за гражданите и гостите на   града демонстрация  на  приготвяне на рибни гозби ще направи  Георги Иванов – шеф готвач и експерт в приготвянето на рибни деликатеси и специалитети.

Акцент в съботната програма ще бъде традиционният конкурс за най-вкусна рибена чорба. И тази година той ще събере участници и ценители на майсторски приготвената на борда на риболовните кораби рибена супа. Най – атрактивното състезание по готварство между екипажите на рибарските кораби от Несебър ще започне  от 15.30 часа на пл. „Месамбрия“.

„Есенни пасажи“  ще продължи с концерт  на  трио „Тринити“, група „Трипъл трабъл“ и Светлин Карагьозов, чиито изпълнения ще започнат в 16.30 часа.

Гастрономическите изживявания за гостите и гражданите, уважили празниците, ще продължат на 20 октомври от 12.00 часа на площад „Месамбрия“  с рецептите  на шеф Георги Иванов.

Закриване на седмото издание на фестивала „Есенни пасажи“ ще направят ВГ „Морски звездички“ и солисти при ОДК – Несебър, ВДС „Сюрприз“ и ВИГ „Луминус“ при  НЧ „Яна Лъскова 1905“ – Несебър. Началото на концерта е от 16.00 часа.

Както всяка година, за всички  жители на града и гости на празника, на площад „ Месамбрия“ ще се предлагат разнообразни рибни деликатеси и специалитети.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!