„Есенни пасажи“ за втора година преминаха през Несебър

Днес бе даден официалният старт на второто издание на Рибния фестивал „Есенни пасажи“ в Несебър.
„Целта на фестивала е да покажем красотата града ни и през неактивния сезон – тихите улички, старите къщи, паметниците на културата. Той е и своеобразен подарък към съгражданите ни, които през цялото лято неуморно се трудят и тъкмо сега е дошъл моментът да си отдъхнат и да се почувстват като гости”, каза кметът на Несебър Николай Димитров.
„Есенни пасажи” набира все по-голяма популярност не само в България, но и в чужбина. Специално за фестивала, в Несебър са се завърнали част от руските туристи, любопитни да видят града и през есента. За да присъства на празника през следващите дни се очаква да пристигне посланикът на Казахстан Темиртай Избастин. Николай Димитров изказа надеждите си международната популярност да се затвърди и разпространи и за бъдещите издания на феста.
До неделя улиците на града и пристанището ще предлагат най-разнообразни изненади. Разбира се, в центъра на празника е рибният пазар, събрал улова и ястията по специални рецепти на рибари и рибни предприятия от целия регион.
Днес, по случай Деня на Черно море се раздават наградите от конкурса „Аз обичам Черно море“. Тридневната програма включва още изложби на несебърски художници, ателие за сувенири, състезание за приготвяне на рибена чорба и много други развлекателни инициативи.
Най-малките също не са останали забравени – в неделя за тях ще е кукленият спектакъл „Рибарят и златната рибка“. За втори пореден път из уличките на Стария град ще се проведе приключенската игра „Златната монета“. По време на фестивала ще бъдат раздадени много награди, а един от посетителите ще спечели голямата томбола.
Няколко десетки гости и жители на Несебър се бяха събрали на пристанището, за да присъстват на официалното откриване на фестивала. Пред тях Тони Димитрова изпълни едни от най-големите си хитове. Музикалната програма допълни Искрен Пецов, който се представи и в качеството си на водещ.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!