Екстремно състезание събира най-добрите байкъри в Бургас

Над 100 състезатели ще се впуснат в лудата надпревара в местността Шилото тази неделя

За втора поредна година почитателите на екстремните спортове ще могат да се насладят на изключително атрактивния турнир „Downhill Burgas“.  Байк състезанието ще се проведе тази неделя /12-ти юли/ от 12:30 часа. Лудата надпревара се провежда в местността „Шилото“, в близост до к-с  „Меден Рудник“.

„Това е един изключително атрактивен спорт. Който го е гледал веднъж, отново ще иска да го види. Главната грижа за нас е да бъде безопасно. Подготвили сме всичко необходимо – освежителни напитки, позиционирани ще бъдат и шатри за отдих“ – каза зам.-кметът д-р Лорис Мануелян по време на пресконференция днес.

Местността Шилото е най-високата точка в Бургас. Състезанието „Down Hill Burgas“ е включено в календара на „Българския Колоездачен Съюз“, което автоматично  го превръща в международно.

„За събитието вече са записани над 100 участника от България, Гърция и Македония. Очакванията ни са много повече български и чуждестранни участници да се запишат на място, часове преди официалния старт“ – сподели Николай Жеков, председател на клуб „Shore Invaders“.

Предварителното записване за участие ще бъде възможно до 09:00 часа в неделя.

Регламентът на състезанието е за време, като всеки участник ще може да избира дали да заобикаля препятствията, с което губи време, или да ги прескача. В състезанието ще могат да вземат участие колоездачи от почти всички възрастови групи. Различните категории са: 10-14 годишни, 15-17 годишни, и 18-30 годишни. В категория „Мастърс“ могат да участват треньорите над 30 +. Една от най-любопитните  групи е категория „Жени“ , В нея се разпределят едни от  най-смелите и най-мотивирани участници. „Община Бургас е осигурила 4000 лв. награден фонд за участниците, тъй като турнирът е включен в програмата за отбелязване на „Бургас – Европейски град на спорта 2015“, каза Веселина Деведжиева, началник на отдел „Спорт“ към Община Бургас.

Международното състезание „Downhill Burgas“ се организира от Община Бургас, в партньорство с клуб „Shore Invaders“.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!