Експо център „Флора“ показва най-добрите творения на родни и чужди флористи от 1980г. насам

На 10 октомври в знаковата сграда врати отваря фотоизложба, показваща известни родни артисти, поети, писатели, музиканти и художници

 

„Флора“-та е мястото, което всяка пролет от 1980г. насам събира бургазлии и гостите на града на най-пъстрото изложение. Там, флористи от близо и далеч излагат своите цветни произведения, които по традиция привличат многобройна публика. През 2015г. това знаково за Бургас място, на крачка от морето и златния пясък, претърпя трансформация. Сградата запазва името „Флора“, но вече към него има важно уточнение: Експозиционен център. Специфичният интериор на новите многофункционални пространства позволява адаптирането им за широк спектър различни цели и мероприятия. Допълнителен плюс в тази посока e съвременното класно оборудване за всякакви цели, налично на място. Екстериорът е също с модерна визия, която се вписва плавно в Морската градина на Бургас със своите бели, меки линии и щедро използвани тъмни естествени дървесни тонове. 

 

Мястото е любимо на бургазлии не само поради ключовото си разположение в Морската градина, но и поради емоционалната натовареност, която носи. Всеки някога е бил на „Флора“-та. Родителите водят децата си, по-възрастните – внуците, хората я посещават с приятели, срещат там други близки и изобщо – мястото е вплетено в културната памет на Бургас. Затова и за втора поредна година „Флора“ е част от локациите на Порт Прим Арт Фест – фестивалът на изкуствата на морския град. Тази година, в светлите и морски пространства на 10 октомври (вторник) бургазлии и гостите на града ще имат възможност като част от ППАФ да видят една уникална изложба. Тя е дело на фотограф Ани Петрова и обхваща кадри, запечатали известни родни артисти, поети, писатели, музиканти и художници. Порт Прим Арт Фест се организира за втора поредна година, като за 2018 ще оживи културния облик на града в дните от 8 до 13 октомври. Инициатор, организатор и спонсор на форума е Гранд Хотел и СПА Приморец, с любезното съдействие на община Бургас. Експо „Флора“ е една от знаковите локации, на които фестивалът  кани гости – за среща с изкуствата и техните създатели.

 

Днес „Флора“-та е още по-притегателна и важна за града и хората, които са го избрали за свой дом. Някогашните кръгли конструкции с метални скелети са заменени от топли, уютни зали и обособени външни пространства, в които се събират още по-разнообразни гости на различни мероприятия. За период от три години – от 2015 до 2018 г., броят различни събития осъществени тук надхвърля 300, а гостите годишно са над 15 хиляди. Те посещават Експозиционния център по различни поводи – конгреси, награждавания, браншови събития, културни прояви, музейни експозиции, авторски представяния и други социални, културни, бизнес и обществени събития. Експо център „Флора“ е избор и за различни галавечери и коктейли, както и за лични празници като балове, детски и сватбени тържества. След едноименната изложба на цветя, превърнала се в регулярна устойчива бургаска традиция, други събития също са с избор за ежегодна локация именно Експо „Флора“. Сред тях са изложения „С книга на плажа“, „За туризма“, „Имоти Експо“; фермерски пазари; интригуващи изложби – включително на екзотични животни, тропически пеперуди и папагали от три континента, Wine fest и Beer Fest Burgas и много други. „Флора“-та е част и от постоянните най-бургаски локации, на които изкуствата оживяват на фестивал Порт Прим Арт Фест.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!