Ездачите на „Кан Крум“ показаха класа в Житница

Състезателите от бургаския клуб по конен спорт „Кан Крум“ записаха масово победно участие в Житница. В надпреварата се включиха един мъж и четири момичета в категориите юноши и деца. Четирима от петимата състезатели се класираха сред призьорите и в двата дни.
Jeni MihovaПри децата до 14 години Жени Михова с кон Финес взе две първи места, като и в двете изпитания бе безупречна и не допусна нито една наказателна точка. При юношите, където вече се състезава, Сияна Базотева с Галеник прибави още едно първо място в спортната си кариера. Така, с поредните си прецизни паркури двете момичета затвърдиха класата си на талантливи и перспективни състезателки. От началото на годината Жени има 6 победи, Сияна – 5 от общо седем участия, всички с национално представителство.
Raia Porto4anova

Запомнящо скачане в Житница направи и най-малката ездачка на „Кан Крум“ – 10-годишната Рая Порточанова. След първите си турнири извън Бургас тази година, сега Рая уверено взе две втори места от изпитанията в Х паркурите. Карина Пирьова, която сега трупа опит, се класира на пето и седмо място. В категорията на мъжете, където бе и най-масовото участие, Пламен Радославов стана трети и четвърти с кон Реквием. В състезанието не можа да се включи единственото момче в отбора Емил Георгиев, тъй като транспортния капацитет на клуба се изчерпа.

         „Не е новина, че Жени и Сияна са победители. Новото е, че вместо 1-2 победители, вече участваме с 4-5 деца и всички се представят добре. В конния спорт първата цел не е победата. Първото най-важно нещо е да се прескочат всички препяствия чисто. Втората цел е това да стане възможно най-бързо, за да се влезе сред първите най-добри. Едва тогава идва последната цел – да станеш първи. В такъв тип състезания това се случва много рядко, но от началото на годината нашите момичета го правят“, коментира председателят на клуб „Кан Крум“ инж. Георги Базотев.

         Следващият турнир, който ще атакуват състезателите на спортния клуб е на 9 и 10 май, отново в Житница.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!