Д-р Галина Милева откри кампания за изследване за хепатит в област Бургас

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ-Бургас д-р Галина Милева откри скрининг кампания за изследване на населението за хепатит Б и С в Бургаска област. Инициативата е напълно безплатна за гражданите, а резултатите се получават броени минути след изследването.  За кампанията са доставени специално от Германия тестове, които са закупени със средства, осигурени от д-р Милева и колегата й Иван Вълков. Те заедно с мобилната лаборатория и екипа на фондация „Христо Гешов“ посетиха с. Ново Паничарево, където бе даден и старт на инициативата. Иван Вълков помогна да бъде монтирана откритата приемна в центъра на селото. Към нея имаше голям интерес от страна на местните хора, които заедно с кмета Яна Жекова благодариха на кандидатите за депутати за поредния жест на внимание и грижа.

„Тази кампания е моя лична кауза, защото съм отлично запозната със страшната статистика на броя на болните от хепатит. Небходимо е хората да повишат здравната си култура, защото съществуват нелепи начини човек да се зарази. Като зам.-председател на здравната комисия в 41-ото НС съм провеждала много инициативи, посветени на тази тематика, обърнах се към фондация „Христо Гешов“ и нейния основател, които веднага се отзоваха. Кампанията се подкрепя във всички населени места от кметовете, без значение партийната им принадлежност. Защото здравето и грижата за хората нямат цвят“, категорична е д-р Милева.

Иван Вълков сподели, че кампанията е поредното доказателство, че ГЕРБ не спира да помага на хората в по-малките населени места. „В това отношение ние водим последователна политика. С. Ново Паничарево бе едно от сериозно засегнатите от наводненията места, помогнахме за отстраняването на щетите, насочваме вниманието си и към здравето на хората.

Кампанията по безплатно изследване за хепатит продължава днес от 10.30 ч.в  Поморие пред читалище „Просвета“ и от 14.30 часа в Айтос на площада пред Пощата.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!