Доктор на икономическите науки прави поетичен мост Бургас-Русия

Валентина Сергеева партнира със Сергей Зыков в музикално-поетична среща „Да се разбираме”

Известната руска поетеса Валентина Сергеева, автор на 21 стихосбирки и текстове на над 250 песни по музика на известни композитори, вицепрезидент на Академията на руската словесност и изящните изкуства ще представи творчеството си в Бургас. Песни по нейни стихове изпълняват редица прочути руски певци и актьори, като Нани Брегвадзе, Валентина Толкунова, Лев Лещенко, Михаил Боярски, Дмитрий Харатиян, Игор Скляр, Дмитрий Певцов.

Наред с това, че е автор на поетични книги и доктор на икономическите науки, Валентина Сергеева е автор и на 90 патентовани изобретения и научни открития. Тя е носител на сребърен и златен медал на иновационния салон в Брюксел и златен медал от международна изложба в Женева. Награждавана с множество държавни и обществени награди, сред които е и орден на белгийското правителство „Шевалие“. За творби, посветени на космонавтиката, Международният фонд за подкрепа на руската космонавтика присъжда на Валентина Сергеева медал на името на първия космонавт Ю. Гагарин и знака „Гвардия на космонавтиката“. На юбилейната марка по случай 50 години от първия полет в космоса са изписани строфи от стихотворението на Валентина Сергеева „Вярвам“.

Музикално-поетичната среща под надслов „Да се разбираме“ ще се състои на 10 септември от 18 часа в зала „Петя Дубарова“ на Морското казино. В срещата ще вземе участие Сергей Зыков, носител на Гран-при от фестивала „Романсиада“, лауреат на руски и международни конкурси. Ще прозвучат стихове в изпълнение на автора и песни по музика на И. Шварц, Е. Дога, Е. Казановски, В. Плешак, А. Заблудовски, М. Михалска, Ф. Клибанов, Д. Хил.

Входът е свободен.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!