Довечера закриват Европейското за юноши

Финалният мач на Европейското първенство по футбол за юноши 2015 между Франция и Германия ще се играе довечера на стадион „Лазур“. Купата на победителите ще връчи лично президентът на УЕФА Мишел Платини.

Програмата по закриването на Евро-2015 ще започне в 18:30 часа. В нея са включени над 500 бургаски деца. Мощна заря ще даде атрактивен завършек на едно първенство на младите надежди и бъдещи звезди на европейския футбол.

Според изискване от УЕФА вратите на стадион „Лазур“ ще бъдат затворени точно в 19:00 часа. Освен Мишел Платини в ложата на стадион „Лазур“ ще седнат още куп светила на европейския и българския футбол. Потвърдено е присъствието, макар и като частно лице на Зинедин Зидан. Легендарният футболист от недалечното минало идва в Бургас в качеството си на баща на вратаря на Франция Лука Зидан.

Височайшото присъствие се допълва от президента на спортната асоциация на европейските столици и градове Джан Франческо Лупатели. Той ще награди Мишел Платини за развитието на масовия спорт и футбол на континента и за неговия принос в обществото чрез промотиране ценностите и ползите от акктивния начин на живот.

За финала пристигат и президентите на френския и германския футболен съюз, съответно Ноел льо Грае и Волфганг Нийрсбах.

В Бургас е и посланикът на Евро-2015 Стилиян Петров. Пристигат още вицепрезидентите на БФС Атанас Фурнаджиев и Михаил Касабов, членове на Изпълкома, сред които Емил Костадинов и Йордан Лечков, треньорите на мъжкия национален отбор на България Ивайло Петев, на младежкия до 21 години Антони Здравков и до 19 години Светльо Тодоров.

Много скаути на водещи клубове от Европа, мениджъри от различни държави ще следят под лупа изявите на младите надежди на френския и немския футбол.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!