Дни на куклите в Бургас

10 театрални трупи от цялата страна в продължение на седем дни ще зарадват почитателите на приказни истории по време на шестото издание на Националния фестивал „Дни на куклите“.

Той започна от 2 и продължава до 8 август, като всяка вечер от 19:00 и 20:00 часа на откритата сцена „Охлюва“ ще бъдат играни по две постановки.

Зрителите ще видят любими герои от приказките „Вълкът и седемте козлета“, „Рибарят и златната рибка“, „Балон като слон“, „Хитрата лисанка“, „Пингвинчето Фраки“, „Сливи за смет“, „Лече-буболече“, „Слончето с розовите уши“, „Разбойническа история“ и други. Публиката ще може да види и поучителните истории „Телефон 112…ПОЗВЪНИ!“, „Капчица смях“ и „Аз душата“.

Професионалните трупи, които участват в тазгодишното издания на кукления фестивал, са Детска театрална формация „Усмивка“ – Бургас, Театър „Весел“ – Велико Търново, Театър „Ако“ – София, Театър „Хамелeон“ – Пловдив, Фондация „За Родопите“, Театър „Янко Митев“ – Хасково, Театър „Мале мале“ – София, Театър „ММ“ – София.

Представленията ще се провеждат при стриктно спазване на мерките за безопасност на Министерството на здравеопазването срещу разпространението на Covid-19. Посетителите трябва да спазват дистанция от 1 метър помежду си, а пейките ще се дезинфекцират преди всяко представление.

Фестивалът „Дни на куклите“ се провежда за първи път през 2014 г. по повод 60-годишнината на Държавен куклен театър – Бургас. Тази година форматът на събитието ще бъде национален.

Събитието се реализира от Държавен куклен театър – Бургас, в партньорство с Община Бургас.

  • Богата програма от постановки за месец август е подготвил и Държавен куклен театър – Бургас. Ето какво включва тя:

12 август – „Принцесата и граховото зърно“;   

15 август – „Тримата братя и златната ябълка“;

16 август – „Търсят се таланти“;

 

19 август – „На двора“;

22 август – „Трите прасенца“;

23 август – „Дъга“;

 

26 август – „Чук И Пук“;

29 август – „Колко вкусно“;

30 – „Яйцето“.

Всички спектакли ще се играят в залите на Експозиционен център „Флора“ – Бургас от 18:30 часа.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!