Дистанционно обучение до 25 ноември за учениците от 6 до 12 клас

Учениците от 6 до 12 клас ще се обучават в дистанционна форма от утре-12 ноември до 25 ноември включително. Това реши Областният щаб за борба с Ковид -19 след разглеждане на данните за заболеваемостта в област Бургас. В него се включиха всички 13 общини, РЗИ, началникът на Регионално управление образование и здравни експерти.

На този етап учениците от 1 до 5 клас остават в училище, а преминаването им в онлайн форма на обучение ще е само в краен случай. В тази възраст е задължително децата да бъдат в присъствието на възрастен, което е основния аргумент на Щаба да останат в училище. Въпреки това, при регистрирана заболеваемост над 20 %, директорите на училища могат да поискат онлайн обучение и за най-малките.

Децата и учениците до 18-годишна възраст ще могат да посещават моловете само с придружител. За спазването на мярката ще следи ОД на МВР.

По данни на полицията наложените ограничения в заведенията – дистанция между масите, носенето на предпазни средства и времевата рамка на работа се спазват. Проверките продължават.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!