Дисни връща чичо Скрудж на малкия екран

Радостни новини за децата на 90-те години пристигнаха от „кухнята“ на Дисни. Анимационният гигант съобщи за намерението си да възкреси любимия на милиони вече пораснали малчугани сериал „Патешки истории“.

В новите епизоди отново ще можем да проследим приключенията на най-богатия анимиран чичо, чичо Скрудж, и неговите палави пра-племеници Хюй, Дюй и Луй.

Феновете обаче ще трябва да се въоръжат със сериозна доза търпение. Очаква се първите серии от новата версия на филма да се появят чак през 2017 г. Още няма информация кой ще е техен автор, но със сигурност ще бъдат продуцирани от Дисни Телевижън Анимейшън. През последните години студиото успешно  доказва на публиката, че класическата 2D анимация все още има своето място на екрана, въпреки че кино продукциите на Дисни са основно 3D. Най-вероятно и новите „Патешки истории“ също ще бъдат двуизмерни, както добре познатото филмче.

Супер-успешният оригинален сериал се излъчва в периода от 1987 до 1990. Телевизиите продължават да го включват в програмите си години наред след края му. Дори и до ден днешен Дисни Чанъл излъчва епизоди от детското.

Филмът е адаптация на комиксите за Скрудж МакДък, чийто създател е големият Карл Баркс, автор и на Доналд Дък. Дълги години той твори анонимно под псевдонима The Duck Man /Човекът паток/. Неговите герои, сред които са Жиро Конструиро, Гладстоун Джендър, Маджика де Спел, Флинтхарт Глъмгоулд и бандата Бийгъл, ще бъдат отново част от новите епизоди.

Дали любимата на всички песничка от шапката на предаването ще остане същата – предстои да разберем. А до тогава можем само да запеем: „Патеее, уууу уууу ууу!“

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!