Диригент от Нова Зеландия ще дирижира „Травиата“ в Бургас

Сара Бисли Шнайдер от Нова Зеландия ще дирижира бургаската постановка на операта на Джузепе Верди „Травиата“ на 16 октомври, вторник. Маестра Бисли пристига в неделя за репетиция с оркестъра и солистите на Държавна опера – Бургас. В постановката на режисьора Александър Текелиев солисти ще са сопраното Биляна Данаилова като Виолета Валери, тенорът Любомир Тодоров като Алфред Жермон и баритонът Александър Крунев като Жорж Жермон. Спектакълът във вторник ще бъде и дебют за Тодоров в тази роля.

Сара Бисли Шнайдер е родена в Нова Зеландия, но голяма част от живота си прекарва в Европа. Основател, музикален и художествен директор на Симфоничния оркестър „Aorangi“ в Окланд. През май 2017 г. маестра Бисли получава престижната награда на правителството на Унгария „Pro Cultura Hungarica“, като става една от едва тримата диригенти с неунгарски произход, почетени с наградата от самото й учредяване през 1985 г. и първият артист от южното полукълбо, имал честта да му бъде връчен този ценен приз. През месец май 1995 г. Сара Бисли Шнайдер получава специален отзив за работата си по „Noye’s Fludde“ във вестник „Wiener Zeitung“. Спектакълът даде нов живот на произведенията на Бенджамин Бритън в Австрия.

Артистичният живот на маестра Бисли е изключително богат, но някои от най-важните са с Държавния оркестър на „Ермитаж“ в Санкт Петербург, „L’Orchester de L’Opéra de Massy“ в Париж, „Mariahilfer Oper“ във Виена и много други.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!