Димчо Михалевски: Подслушванията направиха ясен избора кой да ни управлява – Б. Борисов в личен интерес, или демократично правителство в интерес на хората

Подслушванията, реализирани от ГЕРБ и използването на СРС-тата от тях, имат много пряко отношение със  икономическото състояние на българите, заяви Димчо Михалевски по време на дебат по темата в БНТ. Схемата, създадена на най-високо управленско ниво в ГЕРБ, за която са отговорни Б. Борисов и Цв. Цветанов,  всъщност е била изградена, за да може да се управляват и то незаконно, икономическите и паричните  потоци  в държавата. Именно тази криминална схема даде много ясната разделителната линия за изборите на 12 май.  В момента изборът е до болка изчистен – или ще изберем Борисов и Цвенанов, които очевидно управляват държавата в свой личен интерес,  дори погазвайки конституцията и закона, или ще гласуваме за едно нормално демократично правителство, избрано от демократичните сили чрез българския парламент, и ще започнем да работим за подобряване на състоянието на хората, каза водачът на листата на Коалиция за България. СРС-тата и подслушванията поставиха пред  България още една тежка задача – освен, че трябва да възстановяваме тежкото икономическо състояние на хората и да ги извеждаме от бедността, ние ще трябва години наред  да възстановяваме имиджа на държавата си. България понесе изключително тежък удар и в следващите месеци ще бъдем свидетели на последствията от този удар, предупреди Михалевски.Той припомни изявление на Цветанов пред национална медия, че дори да има сянка на съмнение върху това какво е вършил като вътрешен министър, даже от гледна точка на християнските и човешките ценности ще се оттегли, но не го направи. Под  дълбоко съмнение за всички нас е всъщност какви са ценностите на ГЕРБ и дали битката не е на всяка цена да се остане във властта с използването на всякакви методи , към които надявам се няма да прибегнете в следващите дни. Защото изборът на българския народ по Конституция е свещен, заяви Михалевски.  

Той нарече престъпно поведението на бившите управляващи по отношение на застрояването на Черноморието. Според него ако има ред и  се спазва може да се намери златното сечение между желанието за печалба и желанието ни да запазим природата и морския бряг, да спрем строителната вакханалия по морето. Според него ГЕРБ са отворили широко вратата за неспазване на законите за фирми много близки до тяхното управление, и „въведе” ред за фирми, които не са близки до тяхното управление. Затова се случваха поредица от скандали, един от които „Дюнигейт”. 

 

ИЗБОРИ 2013

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!