Димитър Николов: Готови сме да стартираме програма за масово облагородяване на вътрешноквартални пространства

* Където съседите са най-единни и се уважават помежду си, промяната ще дойде по-бързо

Готови сме през 2020 г. да стартираме програма за масово облагородяване на вътрешноквартални пространства“, съобщи кметът Димитър Николов. Тя се нарича „Моят град, моят квартал, моята улица“.

Програмата ще стартира с благоустрояване на парково пространство до бл. 1 в „Славейков“, което има потенциала да се превърне в любимо място за отдих и игри на жителите от комплекса. Вече е готов проектът, който предвижда възстановяване на алейната мрежа, обособяване на кътове за детски игри и отдих, внасяне на нова паркова мебел, обособяване на паркоместа, озеленяване и изграждане на голяма комбинирана спортна площадка.

Програмата „Моят град, моят квартал, моята улица“ ще има състезателен характер, за да предизвика активността на бургазлии. Където съседите са най-единни и се уважават помежду си, промяната ще дойде по-бързо.

В програмата могат да се включат всички бургазлии, живеещи в сгради с режим на етажна собственост, построени върху терени общинска собственост. Кандидатстването ще става пред Общината, чрез заявление по образец. Правила за кандидатстване ще бъдат подробно разработени и предложени за гласуване от общински съвет.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!