Деца се учат как да опазват природата

Деца от Бургас ще се учат как да опазват природата, като събират разделно отпадъци. Кампанията ще се проведе от 18 март до 20 април в община Бургас и в нея ще участват ученици от 1-ви до 4-ти клас и деца от последната група на детските градини. Екообучението ще се провежда в „Зеления 3D автобус – Летящата класна стая“.

Уроците по опазване на околната среда ще бъдат под формата на игра. В 3D автобуса децата ще имат среща с героите Харти, Стъки и Пластика. Имената им символично напомнят за трите цветни контейнера за изхвърлянето на хартия, стъкло и пластмаса. Героите ще им разказват как и защо трябва да събираме отпадъците разделно. После децата ще имат възможността да покажат наученото за опазването на природата.

Освен интересните факти за разделното събиране и пестене на ресурси, децата ще получават подарък семенца, които да засеят, както и номер, с който могат да се регистрират в сайта на инициативата и да участват в томбола с една голяма награда – таблет и 20 поощрителни награди.

Тази инициатива е част от образователно-информационните кампании на ЕКОПАК за популяризиране на разделното събиране на отпадъци от опаковки в общините. Тя цели да развие у децата положително мислене и отговорно отношение към околната среда и спестяването на природни ресурси.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!