Деца в Приморско творят на конкурса „Нарисувай мечта”

Над 160 деца от Приморско се включиха в конкурса за рисунка „Нарисувай мечта”. Превърналият се в традиция конкурс, който е под патронажа на председателя на Общински съвет в Приморско Миглена Барцулева, се проведе за четвърта поредна година във всички населени места на морската община.

Вдъхновени от динамиката на развиващия се свят, малките художници пресъздаваха мечтите си на хартия с маслени бои. Някой от тях разкриваха желанието си да полетят в космоса, други – да се пренесат в света на динозаврите, а трети си помечтаха за един по-чист и спокоен свят, без отпадъци, насилие и безнаказаност. Имаше нарисувани мечти за автомонтьори, маникюристки, пилоти, алпинисти, различни спортисти и още много други интересни професии.

Децата бяха поздравени лично от г-жа Барцулева, а всяко от тях получи тениска с логото на Община Приморско и конкурса „Нарисувай мечта”.

Всички рисунки от конкурса ще бъдат оценени от компетентно жури и изложени в залата на Общината, а най-добрите творби ще бъдат наградени на празника на морската община – 24 май. И тази година от подбрани детски рисунки ще бъде изработен специален календар.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!