Децата на Бургас рисуват „Рицарят в мен”

Рицари тамплиери  редят детските творби в изложба

ОРДЕНЪТ НА РИЦАРИТЕ ТАМПЛИЕРИ на ЙЕРУСАЛИМ, ВЕЛИК ПРИОРАТ БЪЛГАРИЯ  подрежда изложба от рисунки на ученици от бургаските основни училища, участвали в  конкурса „Рицарят в мен“.

Експозицията ще бъде изложена в зала „Георги Баев” на Културен център „Морско казино” Тя ще бъде открита от Великия приор на Велик Приорат България ген.-майор (о.р.) Румен Ралчев на 19 януари 2015 г., понеделник, от 18 часа.

           Идеята на конкурса е да провокира учениците да пресъздадат рицарството като изграждане на личности и характери и като школа за израстване и развитие.

Според Климент Атанасов – Командер на Командерия „Св.Димитър”-Бургас да служиш на обществото, да помагаш на възрастни, слаби и беззащитни хора, да проявиш смелост и себеотрицание спасявайки и помагайки на другите – това е  рицарският идеал, който възпитаваме у нашите деца.

  Конкурсът преминава през три етапа – училищен, регионален и национален.  Децата, чиито творби ще бъдат показани на регионалния кръг, ще получат грамоти и материали за кабинетите по рисуване.

Националният кръг ще се проведе в периода 15 – 30 април 2015 г.  Победителите ще бъдат обявени на Пролетния конвент на Ордена.

             Учениците, които се класират на първо, второ и трето място в Националния кръг, ще получат парична стипендия за една учебна година, която ще бъде връчена на специална церемония по награждаване.

 Рисунките от Националния кръг ще бъдат включени в изложбата на Коледния благотворителен бал на ОРДЕНА НА РИЦАРИТЕ ТАМПЛИЕРИ на ЙЕРУСАЛИМ, ВЕЛИК ПРИОРАТ – БЪЛГАРИЯ.

 Предвиждат се и други големи специални награди за учениците и учителите, взели участие в инициативата.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!