Детски театър “ Слънчова планета“ подготвя премиера

 Първото  представление е „Баба Марта”

Детски театър “ Слънчова планета“ усилено се готви за премиера на „Баба Марта”. Естествено, пиесата ще бъде представена точно за един от най-обичаните от децата празници, които тачим на 1 март.

Първото представление ще бъде на 28 февруари, събота, от 16 часа в къщата на  сдружение “ Усмивка“ на ул.“Славянска“ № 4.

„Баба Марта” е много весела горска пиеса, в която се срещаме с баба Яга, фея, Вятърко и Слънчо, животни и цветя… Разбира се, основният персонаж е Баба Марта.

Ръководител на детския театър е  Ирена Ненчева.

„Нямаме за цел да подготвяме артисти. Идеята е покрай забавлението на децата в театъра те да научават и важни неща за  живота“, сподели тя за  nabrega.bg.

С „Баба Марта“ малките артисти ще зарадват на 8 март пациентите на детското отделение в бургаската МБАЛ. След това започват репетиции на „Принцесата и свинаря“ от Х.Кр. Андерсен. За тази постановка се търси актьорско попълнение.  С по-малките ще се подготвя „Мимето“ от Асен Босев.

В театралната трупа на Ирена Ненчева участват 12 деца на възраст от 5 до 13 години. Те репетират в сградата на сдружение „Усмивка“, което подкрепя заниманията с изкуство.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!