Депутатът Иван Вълков обсъди с жители на Царево изграждането на рибарското пристанище

Необходимостта от ремонт на пътя Царево-Българи също бе тема на дискусия

Ще бъде ли ремонтиран пътят Царево-Българи и на какъв етап е изграждането на рибарското пристанище в Царево. Това бяха част от обсъжданите теми по време на откритата приемна на народния представител от ГЕРБ-Бургас Иван Вълков. Кметският наместник на с.Българи проведе среща с бургаския депутат, за да обсъди необходимостта от рехабилитация на въпросната пътна отсечка.

„Жителите са направили подписка, за да подкрепят необходимостта от ремонт на пътя. В селото се развива много успешно през последните години като туристическа дестинация, има голям интерес и към новооткрития информационен център „Пътят на нестинарството, изграден по Програма за развитие на селските райони. Запознат съм с този инфраструктурен проблем, ще отнеса въпроса към АПИ и Министерството на регионалното развитие. Необходимите средства за ремонт не са малко и ще трябва да се търси вариант за финансиране. Един от тях е новата програма „Транзитни пътища-5”, но ще обсъдя и други възможности. По-голяма вероятност има да бъде постигнато изкърпване на проблемните места, докато се намери финансиране за цялостна рехабилитация“, коментира зам.-председателят на транспортната комисия в парламента.

В рамките на приемния ден в офиса на ГЕРБ в Царево Иван Вълков се срещна и с Георги Пейчев, председател на МИРГ Приморско-Созопол-Царево. Двамата обсъдиха проекта за реконструкция и модернизация на рибарското пристанище в Царево.

„Изготвен е работен проект и в момента текат съгласувателни процедури между МРРБ и Министерството на транспорта. Очакваме управляващия орган да се произнесе в близки срокове. Стратегията за развитие на „Местна инициативна рибарска група“ е много успешна, с нея се реализират редица проекти с европейско финансиране. Относно изграждането на рибарското пристанище, като вносител на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата съм готов да помогна и подкрепя рибарите в Царево. Проектът е в посока устойчиво развитие на сектора и те могат да бъдат спокойни, че ще продължат да развиват спокойно дейността си. Община Царево от своя страна е много активна по отношение на различните проекти и използва всяка възможност за кандидатстване“,  заяви бургаският депутат.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!