Депутати от БСП предлагат никулденска среща на всички народни представители от Бургас

Бургаските депутати от БСП Петър Кънев и Атанас Зафиров предлагат на Никулден, да се проведе среща между всички народни представители от региона, на която да се обсъдят важни за града проблеми и да се набележат съвместните действия за решаването им. Предложението си депутатите направиха на пресконференция днес. Те заявиха, че по отношение интересите на града работят нормално с всички политически сили, но все пак ще очакват инициативите да идват от управляващата партия.
Вече са проведени първите разговори с министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова във връзка с ремонта на пътя Бургас – Слънчев бряг, за което Петър Кънев пое ангажимент по време на предизборната кампания. Изграждането на този път е от първостепеннно значение и за по-бързата му реализация ще работят народните представители от всички партии, каза Кънев. Депутатът увери, че ще спази и другите си обещания – ремонт на пътя Царево – Малко Търново и изграждане на буна до Ахтопол.
Атанас Зафиров пък е поел инициатива през следващата година в Бургас да се проведе държавното първенство по ръгби. Той вече предвижда специална среща с министъра на спорта, на която да бъде обсъдена идеята.
Двамата депутати се срещнаха с журналистите, за да споделят своите първи впечатления от работата на новото Народно събрание и правителството. Те считат, че това правителство ще оцелее до тогава, до когато ДПС иска. Със своите действия в НС Движението вече е доказало манипулативните си позиции.
Според БСП още с първите си решения парламентът направил опит да ограничи законодателно дейността на опозицията и да даде възможност за оказване на влияние в работата на комисиите. БСП не е съгласна и с приходната част на актуализирания бюджет, която според тях не бива да бъде толкова „орязвана” – голяма част от приходите в бюджета по традиция постъпват в края на годината.
Първите си депутатски заплати и двамата народни представители са дарили. Атанас Зафирове превел цялото си месечно възнаграждение на пенсионерски клуб в Поморие. Петър Кънев е подпомогнал манастира „Света Богородица” в Меден рудник с 1000 лв., а с останалата сума спонсорира провеждането на детски волейболен турнир в Бургас.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!