Депутатите от ПП ГЕРБ-Бургас гарантират равноправие при санирането

Народните представители от ПП ГЕРБ-Бургас разпространиха декларация по повод условията за саниране.

Документът гласи:

„Националната програма за енергийна ефективност обхваща всички жилищни комплекси с многофамилни жилищни сгради в град Бургас и няма място за притеснение относно нейната всеобхватност и достъпност. За нас е от изключително значение всички жители на Бургас да бъдат достатъчно добре информирани за ползите от участие, които непрекъснато разясняваме, както и да отхвърлим породили се съмнения за нейната достъпност.

Жителите на „Меден рудник“, както и тези на комплекси, които нямат топлофикация и използват други начини за отопление, ще могат спокойно да кандидатстват за финансиране. Имаме уверението в лицето на Министерството на регионалното развитие, че най-големия комплекс в град Бургас не само ще получи равни шансове за кандидатстване по Националната програма за саниране, но и ще бъде приоритетен. Това бе заявено и от министър Лиляна Павлова, която вече проведе среща с обществеността в Бургас, а огромният интерес към нея показва, че жителите имат желание да променят облика на своите жилища. Към настоящия момент се полагат всички усилия всеки гражданин да се възползва от програмата.

Ето защо считаме, че на първо място е от най-голямо значение разяснителната кампания да достигне до всеки един човек. По този начин хората ще могат активно да се включат в нея и да бъдат сигурни в ползите и положителния ефект, който тя предлага за всички нас.

Общинските съветници от ПП ГЕРБ-Бургас също са се включили активно в информационната кампания в града. По предварително изготвен график те ще провеждат срещи с домоуправители и с граждани, за да могат да внесат повече конкретика и яснота по програмата, както и да помогнат на жителите на Бургас при възникнали въпроси. В централата на ГЕРБ-Бургас могат да бъдат намерени брошури с пълната информация и методика за кандидатстване. В община Бургас вече работи горещ телефон 056 90 72 94 за запитания по темата.

Призоваваме хората да бъдат активни и преди всичко да търсят информация от отговорните институции. Вярваме, че всички имаме една обща цел – да продължим развитието на Бургас и той все повече да променя визията си в посока красив, модерен, европейски град. Националата програма за енергийна ефективност е отворена за всички вас, затова бъдете активни и се възползвайте от възможностите, които тя дава.”

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!