Ден на отворените врати за новия терминал на Летище Бургас

Днес, 5 декември, от 13:00 до 16:00 часа, ще се проведе Ден на отворените врати за всички граждани, които желаят да разгледат новия терминал на бургаското летище, който бе открит с атрактивна вчера.

С новия Терминал 2 на летището Бургас придоби най-модерната инфраструктура в България. Опаковано като подарък с ярко червена панделка, новото съоръжение, на стойност над 80 млн. лева, беше открито в присъствието на кмета Димитър Николов, областния управител Павел Маринов, зам.-министъра на транспорта Георги Тодоров, дипломати и ръководството на „Фрапорт Туин Стар Мениджмънт“.

„Това е най-голямата инвестиция, правена на бургаското летище през последните десетилетия и отличен пример за успешно публично-частно партньорство, благодарение на което Бургас вече има красиво и модерно летище, което ще спомогне за развитието на туризма и икономиката региона и в България“, заяви зам.-министър Тодоров.
Сградата на новия терминал на летище Бургас, освен че е модерно съоръжение, отговарящо на високите европейски стандарти, е изцяло съобразена и с изискванията, свързани с присъединяването на България към шенгенското пространство. Терминалът се простира на близо 21 000 кв. м, с обширни площи за пристигащи и заминаващи пътници. Приложена е най-модерната линия за управление на системите за обслужване на пътници и багаж, с пълна интегрираност на отделните системи и електронно измерване и регулиране на процесите. В новия терминал има много магазини, търговски площи, специализиран бар за бира, кът за деца, място за бързо за хранене и други.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!