Ден на детското самоуправление в Поморие

Деца от ЦДГ „Веселушко” представиха на кмета визия за развитие на детската градина

По повод инициативата „Ден на детското самоуправление”, която се проведе на 25 март в ЦДГ „Веселушко” – Поморие, децата от групите „Звездичка” и „Делфинче” проведоха среща с кмета на общината Иван Алексиев. Те бяха придружени от своя учител и инициатор на проекта Пепа Коева и директора Екатерина Петрова.

Кметът ги посрещна в кабинета си, за да му разкажат какви задачи са изпълнили по време на своето управление, какво са научили и как искат да изглежда детската градина в бъдеще.

Екипът от млади професионалисти, участници в инициативата за самоуправление, си имаше свой директор, заместник-директор, учители, домакин, медицински сестри, помощник- възпитатели и охранители. Денят завърши с изготвяне на визия за развитието на ЦДГ „Веселушко”, илюстрирана в детски рисунки, която децата представиха по време на срещата.10446694_629814063819417_6266110771054139516_n (Small)

 „Вие някой ден ще заемете нашите места, затова е хубаво да знаете, че всяка професия изисква отговорност и постоянство. Поздравявам ви за хубавата инициатива”, заяви кметът. Той покани децата да поемат и управлението на Община Поморие за един ден, за да се запознаят и с функциите и задълженията на администрацията и кмета.

Инициативата „Ден на детското самоуправление” цели децата да получат първите си познания в сферата на гражданското образование. За своето успешно представяне те получиха сертификати за добре извършена работа от директора на детската градина Екатерина Петрова.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!