Денят на детето в Несебър идва с „Пясък в сандалите” 2

Семейни първоюнски игри „Пясък в сандалите“ – 2016

ПРОГРАМА

1 юни | сряда | в читалището

18:00 ч. „Пук“ – Прожекция на българския пълнометражен анимационен филм;
Среща с режисьора Анри Кулев

Една подводна приказка, в която става дума за надводни неща. Приятелство, раздяла, надежда… Думи, позабравени в днешния ден, но важни – и затова ни се иска да ги припомним отново. Малката Лили слуша от телефонната кабина на плажа приказка, която я отвежда на морското дъно. Там тя среща грозно чудовище – рибата Хрили, която, макар и на пръв поглед зла и начумерена, се оказва с мек и романтичен характер. Двамата с Лили тръгват заедно да търсят едно вълшебно бисерче и попадат в куп сложни ситуации.

2 юни | четвъртък | в Демонстрационен център на занаятите Несебър

13:00 – 16:00 ч. Кръжок за млади художници-аниматори – I част
*с предварително записване

Известният български художник, карикатурист и режисьор Анри Кулев ще изпрати своите студенти, които ще посветят младите ентусиасти в тайните на създаването на един анимационен филм и ще ги преведат по първите стъпки на голямото изкуство. През трите дни на кръжока екипът от деца, под ръководството на менторите, ще създаде кратък анимационен филм, който ще бъде излъчен пред широката публика на празник в събота.

17:00 ч. Щура лаборатория
*с предварително записване

Забавна, щура и оригинална наука! Научни работилници и детско научно шоу с весели, безопасни експерименти. Младите изследователи по интересен начин ще смесват цветни разтвори, ще си приготвят слузести подаръци, които ще си вземат за вкъщи, ще си пожелават желания на духа на лабораторията, който за разлика от другите вълшебни духове живее не в лампа, а в колба, ще правят истински химични реакции и много, много ще се забавляват!

3 юни | петък | в Демонстрационен център на занаятите Несебър

13:00 – 16:00 ч. Кръжок за млади художници-аниматори – II част
*с предварително записване

Екипът от деца, под ръководството на менторите, продължава да работи по своя кратък анимационен филм, който ще бъде излъчен в събота.

17:00 ч. Арт ателие „Играчките на баба и дядо”

В нашето ателие ще изработим играчки, подобни на тези, които са си правили сами бабите и дядовците на днешните деца. Всеки участник ще може да сътвори свой вариант на предварително подготвените модели с предоставените разнообразни материали – вестници, пръчки и клечки, чорапи, парцали, прежда, копчета и мъниста. Участието на родители, баби и дядовци ще направи празника споделен и весел. Всеки ще отнесе своето произведение у дома си, като спомен от празника. Ще сподели вълнението от умението да се забавлява и да прави чудеса със собствените си ръце, подкрепен от семейството си!

СЕМЕЙНИ ИГРИ

4 юни | събота

в парка

11:00 ч. „Баба Яга пасти да яде“ – Кулинарно състезание за къща от бисквити

Къщичката на Баба Яга е най-голямото изкушение за малките любители на сладките вкусотии. Ние обаче сме си прочели приказките и затова няма да паднем в същия капан като Хензел и Гретел. Освен това си имаме цял отбор сладкари – сигурен съюзник, който знае най-вкусните тайни на приказния свят! Те ни помогнаха да организираме най-забавното семейно кулинарно състезание. Затова, скъпи деца, грабвайте по един родител, баба, дядо, чичо, леля и да почваме да строим бисквитени къщи в парка! А, и още нещо – голямата тайната – щом можеш сам да си направиш бисквитена къщичка, Баба Яга може пасти да яде!

в Демонстрационен център на занаятите Несебър

13:00 – 16:00 ч. Кръжок за млади художници-аниматори – III част
*с предварително записване

Екипът от деца, под ръководството на менторите, завършва своя кратък анимационен филм, който ще бъде излъчен в същия ден.

16:30 ч. Анимационен филм – излъчване на анимационния филм, изработен от несебърските деца по време на кръжока със студенти на Анри Кулев

в парка

16:00 ч.„Тичай, мамо! Бягай, тате!“ – отборни игри за пъргави семейства
(Бързи – смели – сръчни)

Понякога няма значение дали сте бързи или сръчни, важното е да сте смели. Останалото просто се случва. Особено, когато сте семейство и работите като отбор. Затова ние, знаейки, че можете всичко, решихме да ви поизпотим – не само децата, но и майките и татковците, а дори и бабите и дядовците. Измислили сме ви нещо като забавна семейна олимпиада, или пък да го наречем Бързи – смели – сръчни (за онези които си спомнят), тъй че – слагайте екипите и започвайте да разгрявате екипно!

18:00 ч. „На две-три колела“ – шествие с велосипеди, тротинетки, скейтове, ролери и каквото още се сетите

Понякога идва момент, когато трябва да изтупаме пясъка от сандалите си и – малки и големи – да се понесем на крилете на детството. Няма значение какво е вашето возило и на колко колела се крепи, стига да се задвижва само от една човешка сила, няма значение и вие на колко години сте – на три или на сто, всички са добре дошли! Не шествие, а кратко пътешествие! Ура!

5 юни | неделя

в парка

11:00 ч. „Летящите майки“ – игри за сплотени семейства

Никой не лети през ежедневието като една млада майка! На всяка майка неведнъж й се е налагало да бърза с бебешката количка нанякъде, да се бори срещу градските препятствия, да изпълнява сложна хореография в усилията си да балансира между крехкия сън на малкото си съкровище и предизвикателствата на ежедневието. Ние ви каним да покажете уменията си и да се състезавате с другите майки – дали ще решите да си помагате, ще хукнете към победата или ще успеете да съчетаете и двете, съвсем скоро ще разберем!

16:00 ч. „Каква футболна драма, уважаеми зрители“ – семеен футбол на малки вратички

Футболът е най-великият спорт, по този въпрос възражения не приемаме! Затова, в търсене на шампионите на Несебър, сме ви организирали семеен турнир на малки вратички. Дали ще се включат баба, дядо и внуче, мама и децата, тати и щерките или стринка с хлапетата, няма ограничение и за нас няма никакво значение. Важното е да сте семейство, да сте привърженици на феър плея (т.е. да не ритате съперника по кокалчетата, да не падате за дузпа при най-малкия полъх на вятъра и т.н.) и да сте готови да сразите конкуренцията с усмивка… и финтове. Опъвайте футболните чорапи и си поканете агитка – очаква се оспорвано първенство!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!