Дебатират в Бургас проблемите на социалните услуги

На 13 и 14 февруари Бургас ще домакинства Национална среща на ръководители на социални услуги по темата „Нормативно определени изисквания по прилагане промените в Закона за социално подпомагане през 2018 г. при предоставяне на социалните услуги“. Участие в нея ще вземат над 100 делегати – зам.-кметове, ръководители на социални услуги, експерти и представители на общините Средец, Созопол, Поморие, Несебър, Търговище, Варна, Белене, Силистра, Стражица, Карнобат, Лясковец, Свищов, Стражица, Габрово, Харманли, Добрич, Русе, Елхово, Дулово, Сливен, Ямбол и Бургас.

Форумът се организирана от Община Бургас, съвместно с Национален Алианс за Социална Отговорност /НАСО/. Събитията в него ще се проведат на 13.02.2018 г. /вторник/ в залата на местния парламент в Културен дом на нефтохимика, ет. 2, от 13.00 до 17.00 ч.; както и на 14.02.2018 г. от 9.30 до 12.00 ч. – работно посещение в социални услуги, предоставяни от Община Бургас, с цел обмяна на опит и добри практики. Срещите се организират с участието на експерти от Агенция за Социално Подпомагане – София, като лектори ще бъдат  г-жа Николина Иванова – началник на Отдел „Социални услуги за пълнолетни лица“ към Главна дирекция „Социално подпомагане“, и г-жа Таня Първанова – главен експерт в отдел „Социални услуги за деца“.

Форума ще открият д-р Лорис Мануелян – зам.-кмет „Здравеопазване, социални дейности и спорт“ в Община Бургас и Костантин Луков – председател на Общински съвет – Бургас. Приветствие ще поднесе и г-н Георги Георгиев – председател на Национален Алианс за Социална Отговорност.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!