Два монитора за недоносени бебета получи бургаската МБАЛ

Дарението е от фондация „Нашите недоносени деца“ и „Дарик радио“

Два монитора, с които се проследяват жизнените функции на недоносените бебета, получи като дарение МБАЛ Бургас. Те бяха връчени днес на началника на Отделението д-р Слава Коларова от Цветелина Калоянова, представител на фондация „Нашите недоносени деца“. Дарението е съвместна инициатива на „Дарик радио“ и фондацията. Средствата са събрани по време на традиционния коледен благотворителен търг на медията. С тях са купени 10 монитора за 5 болници в страната, сред които и бургаската.
„Благодарим на дарителите, защото постоянно се нуждаем от апаратура. Сега имаме три монитора, от които единият е на ремонт“, каза д-р Коларова. Отделението по неонатология на МБАЛ Бургас е най-натовареното в Бургаска област. Оттук годишно минават около 2000 малки пациенти, като недоносените бебета са 8-10 процента от тях. Броят им расте всяка година.
Доброволката на фондацията Цветелина Калоянова също е майка на недоносено дете. „Пожелавам на всички родители да вярват в децата си и специалистите. Но ако лекарите нямат апаратура, трудно биха се справили само със собствените си умения“, каза днес тя.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!