Два дни до старта на фестивалa „Есенни пасажи“ в Несебър

Само два дни остават до старта на второто издание на тридневния рибен фест „Есенни пасажи“ в Несебър. Водещ ще е Искрен Пецов, а за музикалното оформление ще се погрижат несебърската рок група „Мена“, изпълнения на бузуки, както и Тони Димитрова. Събитията ще бъдат напълно безплатни за всички гости на фестивала.

Първият ден на фестивала, 31 октомври, ще започне с голямото откриване от организаторите, а Дружеството на несебърските художници ще даде старт на своята изложба-базар. По-късно през деня ще бъдат раздадени и наградите от конкурса „Аз обичам Черно море“. Организаторите са подготвили и срещи, посветени на официалния ден на Черно море, по време на които специалисти ще говорят за опазване чистотата на морето. Вечерта ще върне посетителите в младостта на старите морски вълци от времето на Океански риболов с прелюбопитни филми.

Вторият ден ще започне с ателие-работилничка за Арт-риболов, където малки и големи ще могат да си изработят собственоръчно сувенири, които да отнесат у дома за спомен. Също така, през деня 5 двойки ще имат възможността да се развихрят в кулинарно състезание и да сътворят вкусни чудеса от морски дарове, на живо пред гостите на фестивала. Организаторите са подготвили и още състезания – риболовните кораби на Несебър ще премерят сили в забъркването на рибена чорба, а гостите на фестивала ще могат да дегустират на воля. В честването ще се включат дори несебърските шахматисти и ще отправят предизвикателство към всеки достатъчно смел да се пробва. През деня ще се разказват рибарски истории и ще се вият изненадващи музикални изпълнения. Вечерта ще завърши с премиера на новата стихосбирка на Иван Ненков, известният несебърски поет, написал едни от най-хубавите стихове за морето.

Последният ден на фестивала ще започне с тематичен куклен театър „Рибарят и златната рибка“. Освен това за втори пореден път из уличките на Стария град ще се проведе приключенската игра „Златната монета“, която ще даде шанс на геймърите да пробват уменията си в реалния свят, а на всички останали да се търсят улики, да следват мистериозни указания и да преоткрият Несебър. Кулинарните изкушения през деня ще бъдат предоставени от дамите от клуб „Македонка“, които ще приготвят Вкусни спомени от баба по рецепти, пренесени през границите, но и през времето.

По време на фестивала ще бъдат раздадени и много награди, а един от посетителите ще спечели и голяма вкусна награда от томболата. С пълната тридневна програма може да се запознаете тук.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!