Двама кандидати за ремонта напътя Ахелой – Слънчев бряг

Днес в Агенция „Пътна инфраструктура“ са отворени ценовите оферти за разширяване на пътя Слънчев бряг – Бургас в участъка от Поморие до Ахелой.   За участие в търга бяха подадени четири оферти.

Двама от кандидатите – ДЗЗД „Слънчев бряг 2015“, в което влизат „ПСТ Груп“ ЕАД и „АБ ИНВЕСТ НН“ ЕООД, и „Автомагистрали Черно море“ АД, са дисквалифицирани. Отворени са офертите на „Щрабаг“ и „Трейс Груп Холд“ АД.

„Щрабаг“ предлагат да изградят второ платно на пътната отсечка за малко под 16,5 млн. лева, а „Трейс Груп Холд“ – за малко над 16,9 млн. лева.

Срокът за изпълнение на поръчката е 12 месеца.

Участъкът за разширяване започва от проектирания обход на Ахелой до проектирания обход на Поморие, като преминава край къмпинг „Ахелой“. В началото на годината стана ясно, че доразширяването напътя от Ахелой до Слънчев бряг няма да започне през тази година заради липсата на екологична оценка. Едва след като тя бъде готова, тогава ще може да се стартират отчужденията и тръжните процедури.

Двете конкуриращи се фирми са познати като изпълнители на редица други проекти в Бургас и региона.

„Щрабаг” е дъщерното дружество на австрийската фирма „Страбаг”.  Негови обекти са пробивът на ул. „Струга”, както и изпълнението на централната автобусна спирка до БСУ.

„Трейс Груп”  реализира пътния участък Стара Загора – Нова Загора от автомагистрала „Тракия”, извърши реконструкциите на остров Света Анастасия и на Моста, а в момента дружеството изгражда терминал „Автогара Юг“ в Бургас.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!