Двама кандидати за омбуцман в Бургас

Двама са кандидатите за длъжността обществен съветник в Бургас. Изборът на новия омбуцман ще направи Общинският съвет на заседанието си на 27 януари.
Единият от кандидатите и досегашния общуствен посредник Таню Атанасов. Атанасов е с 44-годишен трудов стаж – в „Нефтохим” а през последните години и в община Бургас.
В конкуренция с Атанасов ще влезе Пенчо Цонков. Той е роден през 1955 г., възпитаник на ВХТИ „Асен Златаров”, специалност „Стопанско управление”, специализирал е „Управление на флота и пристанищата” . Бил е ръководител на различни търговски дружества. в различни дружества.
Конкурсът за обществен съветник бе обявен на 1 декември 2014 г.
Ролята на обществения съветник е да съдейства на гражданите в решаването на проблемите им с институциите и различните търговски дружества.
Това е поредният опит да бъде избарн обществен посредник на Бургас. Досегашните процедури се проваляха, тъй като нито един от кандидатите, които стигнаха до края на процедурата, не можеха при гласуване в зала да съберат одобрението на 2/3 от общинските съветница, включително и сега изпълняващият тази длъжност Таню Атанасов.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!