Двама бургаски полицаи носители на приза „Полицай на годината”

Живко Даскалов – началник на група „Противодействие на престъпления против личността и трафик на хора“ при отдел „Криминална полиция“ в ОДМВР – Бургас и старши полицай Галин Петков, водач на автомобил в група „Охрана на обекти“ в Зонално жандармерийско управление – Бургас при ГД “Охранителна полиция” са двамата бургаски полицаи, отличени за високи професионални постижения на 21-та церемония „Полицай на годината”, проведена днес в София.
На церемонията – съвместна инициатива на Министерството на вътрешните работи и фондация „Доверие и закрила“, министърът на вътрешните работи Веселин Вучков заяви, че служителите на МВР по своя професионален дълг са призвани да се изправят пред трудности, било свързани с противодействие на престъпността, било по време на природни бедствия. За поощряването на полицейските служители и колективи, проявили висок професионализъм и постигнали значими успехи в противодействието на престъпността, опазването на вътрешния ред и гарантирането на сигурността на българските граждани, са създадени и отличията „Полицай на годината”, които се раздават в отделни категории. Изборът на наградените е направен от специална комисия, след обсъждане на всяка една от постъпилите от столицата и страната кандидатури.
На церемонията бяха връчени четири индивидуални, четири колективни, две поощрителни награди, както и специална награда за граждански принос към работата на полицията, като в награждаването се включиха
Сред отличените с индивидуални награди е Живко Даскалов – началник на група „Противодействие на престъпления против личността и трафик на хора“ при отдел „Криминална полиция“ в ОДМВР – Бургас. По горещи следи Живко Даскалов и колегите му установяват и задържат извършител на грабеж и на убийство на дистрибутор на хранителни стоки в Бургас. С прякото негово участие през лятото на изминалата година са разкрити организаторите на престъпна схема, занимавали се със сводничество. Под негово ръководство е установен по безспорен начин извършителят на тежко криминално престъпление в сeло Невестино.

Индивидуална поощрителна награда „Полицай на годината 2014“ получи старши полицай Галин Петков, водач на автомобил в група „Охрана на обекти“ в Зонално жандармерийско управление – Бургас при ГД “Охранителна полиция”. През юли и август миналата година той е командирован в курортен комплекс Слънчев бряг. За този кратък период от време той е засякъл 19 души, притежаващи наркотични вещества. Участвал е в установяването на извършител на грабеж от чужда гражданка. През годината е задържал трима души, обявени за общодържавно издирване, допринесъл е за извеждането от анонимност на лица от криминалния контингент.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!