Гражданска инициатива за промяна на общинска наредба в Бургас

Често пъти общинските обществени обсъждания в Бургас се насрочват за часове, които са неудобни за работещите бургазлии. Нерядко тези обсъждания се обявяват официално броени часове преди провеждането им. Това беше повод през изминалата седмица група бургаски граждани да организират гражданска инициатива за промяна на общинската наредба, регламентираща организирането на публични обсъждания. Целта на инициативата е да бъдат въведени правила, които да направят обществените обсъждания удобни и лесно достъпни за всички бургазлии.

Инициаторите се позовават на действащия Закон за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, който позволява на гражданите да внасят свои предложения за разглеждане в държавните и общински институции. Целта на сформираната гражданска инициатива за промяна на Наредбата за реда и начина за провеждане на обществени обсъждания на Община Бургас е да внесе в Общински съвет Бургас докладна записка с предложения за промяна на наредбата.

Председател на инициативния комитет е Мартин Павлов, а членове са Маргрета Костадинова и Живко Бъклев. Инициаторите канят всички активни и заинтересовани бургазлии да се включат в обществено обсъждане на тази идея и подписката, която я подкрепя. Обсъждането ще се проведе в петък, 13 март, от 18:30 в офиса на сдружение „Хамалогика“ на ул. Александровска 50.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!