Граждани предлагат да се спрат планираните ремонти в Бургас като мярка за борба с коронавируса

Гражданска инициатива предлага да се преустановят временно всички планирани строително-ремонтни дейности в Бургас като мярка за борба с коронавируса. Ето какво е написано в писмо, отправено до клета на Бургас Димитър Николов:

„Във връзка с мерките, които цялата страна, включително и Община Бургас, предприема за неразпространяване на опасния коронавирус, ние гражданите на Бургас, предлагаме да бъдат преустановени всички планирани ремонтни дейности в града.

През последните дни прави впечатление, че големи групи работници без предпазни средства са струпани по различни строителни обекти – бившото Немско училище, по голяма част от уилците на града и др. Няма гаранция, че всички тези хора са здрави, че сред тях няма носители на вируса, които да заразяват свои колеги, а чрез тях и всички други жители на града. Опасяваме се, че в условия на пандемия подобни ремонтни дейности, които изискват работа на големи групи от хора, намиращи се непоследствена близост един до друг, са начин за разпространение на заразата.

В страната е обявено извънредно положение, много от частните фирми, съобразявайки се с указанията, предприеха драстични мерки, за да предпазят своите служители и всички граждани от заболяване – временно спряха или преустроиха дейността си, създавайки условия за работа от дома. Считаме, че Община Бургас би трябвало да даде пример за отговорността, която днес всички ние носим и временно да преустанови сторително-ремонтните дейности в града. „

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!