Готово е техническото задание на проект за спортния комплекс в „Славейков“

Община Бургас е готова с техническото задание за проектиране на плувния спортен комплекс в „Славейков“. То предвижда изграждане на закрит басейн с олимпийски размери, трибуни за минимум 1200 зрители, съблекални за спортистите и помещения за треньори, съдии и журналисти.

Плувният басейн ще отговаря на изискванията на Международната федерация по плувни спортове /ФИНА/ и на Европейската плувна лига /ЛЕН/ за провеждане на състезания от висок ранг по следните видове спорт: плуване, водна топка и синхронно плуване.

Басейнът ще бъде изграден като многофункционално съоръжение, което да позволява през времето, в което не се провеждат състезания да се използва пълноценно за тренировъчна дейност.

Сградата ще има още спортно-възстановителен  център с помещения за масажи, фитнес и сауна, лекарски кабинет и зали за обща физическа подготовка и други спортове.

Освен постройката със закрития басейн, модерният спортен център в парка на комплекс „Славейков“ ще разполага още с футболно игрище с размери 100 на 65 метра с настилка, съобразена с изискванията на УЕФА, трибуни за 1200 зрители и паркинг зона.

В заданието влиза още изграждане на иновативно съоръжение с размери 40 на 20 метра в спортния център, което през топлите месеци ще се ползва като тенис корт на открито, а през зимните ще се преобразува в ледена пързалка. Модерната система ще бъде енергийно ефективна и ще преобразува енергията от топла в студена, според съответните функции на площадката.

Община Бургас поема изграждането на спортно-развлекателния комплекс след прекратяване на договора с Българската федерация по борба, поради неизпълнението му и изтичане на всички срокове.

Досега там са премахнати старите сгради, преместен е трафопостът и са извършени изкопни работи. Инвестираните до този момент средства за строителни работи в размер на 1,8 млн. лв. остават за сметка на предишния инвеститор – Българската федерация по борба и за компенсиране на неустойките по договора.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!