Голяма сума недекларирани пари откриха митничари

 144 500  турски лири, укрити в дамска чанта, иззеха на МП Малко Търново

Митническите служители на митнически пункт Малко Търново откриха и иззеха недекларирани 144 500 турски лири, укрити в дамска чанта под седалката на лек автомобил. Колата „Опел Астра“ с българска регистрация е влизала в страната от Турция. Шофьорът и неговата спътничка са заявили на българския митнически пункт, че не внасят нищо за деклариране.

При извършената щателна митническа проверка на автомобила под шофьорската седалка е намерена дамска чанта с пакет с нея. Оказва се, че брезентовият пакет в чантата е пълен със 144 500 недекларирани турски лири. Установено е, че валутата е собственост на пътничка в колата, която е дала противоречиви обяснения за произхода на парите.

Срещу 56-годишната българска гражданка с инициали А.М. е образувано досъдебно производство по чл. 251 ал. 1 от НК, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Районна прокуратура Малко Търново. Недекларираната валута подлежи на отнемане в полза на държавата.

Това е втори аналогичен случай, след като 132 000 турски лири в седалка на влизащ в страната пътнически микробус бяха открити наскоро от митническите служители на МП Малко Търново. Иззетите недеклариране турски лири са с обща левова равностойност над 200 000 лв.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!