Гергана Апостолова за втори път Световна Шампионка в Япония

На 18 и 19 април в Токио, Япония се проведоха Световно Първенство за жени кумите и ката и Международно Първенство за деца, юноши, девойки и ветерани. Това е най-мащабното ежегодно събитие, организирано от Международната Карате Организация Киокушинкайкан (ИКО), известно като International Karate Friendships. Тази година в него взеха участие около 1500 състезатели.

Отборът на БКА – ИКО България, съпроводен от Световния Шампион Шихан Емил Костов, взе участие при жените и в двете дисциплини – Гергана Апостолова – ката и Зорница Костова – кумите. Състезанието, което продължи два дни, започна с дисциплина ката, където Гергана Апостолова триумфира сред представителките на Канада, Полша, Русия и най-вече Япония. Така за втори път Европейската Шампионка и Световна Шампионка на ката от 2010 отново спечели титлата.

Втория ден Зорница Костова се съревновава на кумите при жените в категория до 65 кг, където отпадна на квалификациите от класиралата се на четвърто място в нейната категория представителка на домакините. Това бе голям опит за Зорница, която дебютира при жените и бе най-младата състезателка сред тях. Шихан Костов от своя страна бе сред главните рефери на Първенството.

Отборът на БКА – ИКО България продължава подготовката на своите състезатели за следващото предизвикателство – Европейското Първенство на категории за мъже, жени, юноши, девойки и ветерани, което ще се състои на 9 май 2015 г. в Берлин, Германия.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!